Zwemles

Zwemles

Een leven lang waterveiligheid- en plezier

Contentpagina Zwemles - header nieuw.jpg

Rivieren, meren, sloten, kanalen, de Noordzee… Nederland is een echt waterland. In zo’n waterrijke omgeving is veiligheid belangrijk, daarom vinden we dat iedere Nederlander moet kunnen leren zwemmen. Bij Sportfondsen kun je het officiële Zwem-ABC halen.

Landelijke veiligheidsnorm
Met het Zwem-ABC voldoe je aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid (2017). Je kunt je dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Een mooie en veilige basis voor een leven lang zwemplezier.

Erkende diploma’s
Wil je zeker weten dat je een officieel erkend diploma haalt? En dat je les krijgt van gediplomeerde zwemlesgevers met een VOG? Dan zit je bij Sportfondsen goed! Onze zwemlesgevers zetten in op zwemvaardigheden én zwemplezier.

Zwem-ABC halen
Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang waterveiligheid en waterplezier. Gemiddeld doen kinderen zo’n anderhalf tot twee jaar over het diplomatraject. Met het Zwem-ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Zwemvaardigheid ontwikkelen en vergroten
We beginnen met het ontwikkelen van de zwemvaardigheid, zodat je kind zich kan redden in zwembaden zonder attracties. Stapsgewijs verbeteren we de zwemvaardigheid, zodat je kind zich ook in moeilijkere situaties kan redden, zoals in wildwater- en golfslagbaden. Kan je kind zich redden in onverwachte situaties in zwembaden én in open water? Dan is het voldoende zwemveilig (C-diploma).

Onze werkwijze
Leren zwemmen begint met zwemplezier. Bij Sportfondsen zetten we daarom in op spelenderwijs leren. Als kinderen de ruimte krijgen om te spelen en te ontdekken, nemen ze lesstof namelijk graag en snel op. In onze zwemlessen is er zowel aandacht voor de groep als voor het individu. Voor ieder kind zetten we in op zelfvertrouwen en succeservaringen. Voor meer informatie over onze werkwijze klik je hier.

Nijlpaard Jip
Kennen jullie Jip al? Nijlpaard Jip is onze educatieve mascotte tijdens het Zwem-ABC. Zie het als een vriend die ook zwemles volgt om je kind aan te moedigen en uit te dagen. Tijdens het zwemlestraject komt Jip op verschillende manieren terug. Een echt zwemmaatje dus! Het hele verhaal over Jip in de zwemles lees je hier.

Leerlingvolgsysteem
In ons leerlingvolgsysteem geven we met smileys aan of een kind een bepaalde vaardigheid bezit, bijna bezit of nog even flink moet oefenen. Smileys in verschillende kleuren geven het niveau van je kind precies aan. Voor meer informatie over ons leerlingvolgsysteem klik je hier.

Zwemlesgroepen
Zwembad Het Wedde heeft van maandag tot en met vrijdag verschillende mogelijkheden voor zwemles, welke zwemlesgroep komt jou het beste uit? Passend zwemonderwijs voor kinderen/volwassenen die speciaal onderwijs volgen of vanwege een (gedeeltelijk) verstandelijke of lichamelijke beperking extra aandacht nodig hebben? Lees hier meer.

Privé zwemles
Tijdens de privé zwemles krijgt jouw zoon of dochter gedurende 30 minuten één op één les, dus 1 leerling per leerkracht, om zijn of haar zwemvaardigheid te bevorderen. Klik hier voor meer informatie.

Ja, ik ben overtuigd!
Ik wil mijn kind inschrijven voor zwemles bij zwembad Het Wedde. Klik hier.


Bekijk hieronder de FAQ / veelgestelde vragen over zwemles

Zwemles

Om je in te schrijven voor zwemles klik jehier. Dit kan vanaf 3,5 jaar.

Voor een overzicht van alle meezwemlessen klik je hier.

Het is mogelijk om af te melden voor zwemles via de webshop/leerlingvolgsysteem.

- Log in in het leerlingvolgsysteem.

- Ga naar het tabje zwemles.

- Selecteer het juiste gezinslid.

- Klik op Afmelden uit lesgroepdag, vul de datum van afwezigheid en reden van afwezigheid in (eventueel een opmerking).

- Bij een geslaagde afmelding staat bovenin het scherm aangegeven dat de persoon succesvol afgemeld is.

Lukt het niet? Neem contact met ons op via hetwedde@sportfondsen.nl

Op iedere eerste lesdag van een nieuwe maand zwemmen alle kinderen gekleed. De kinderen in bad 5,6 en 7 zwemmen iedere zwemles gekleed.

Voor een overzicht van de kledingeisen per badje/niveau klik je hier.

Kinderen kunnen om verschillende redenen behoefte hebben aan extra aandacht. Daarom hebben zwemles in kleine groepen en zwemles speciaal.

Voor een overzicht van het diplomazwemmen klik je hier. Voor de exameneisen klik je hier.

Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Dat kan telefonisch of via e-mail. Klik hier om contact op te nemen.

Heb je een account van onze webshop? Bekijk zelf op welke plaats je kind op de wachtlijst staat!

Log in op de webshop, volg onderstaande stappen en kijk op de welke plaats je kind staat op de wachtlijst.

1. Mijn profiel
2. Klik op Historiek en overzichten
3. Mijn wachtlijstaanmeldingen
4. Selecteer (indien van toepassing) het gezinslid
5. Bij 'volgnummer' staat de plaats op de wachtlijst weergegeven

Voor kinderen die speciaal onderwijs volgen, hebben we speciale zwemlessen. Tijdens deze lessen kunnen we de aandacht bieden die het kind nodig heeft om het zwemmen onder de knie te krijgen.

De zwemlessen gaan altijd door. Alleen niet op officiële feestdagen. In de zomervakantie is er een aangepast zwemles rooster. Hier kun je lessen voor inkopen. Ouders van leskinderen worden daar altijd in juni over geïnformeerd.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden na elke zwemles zo spoedig mogelijk de scores toegevoegd. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website. Klik hier.

Voor een overzicht van de exameneisen van het Nationale Zwem-ABC klik je hier.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet een heel uur alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken. Met opdrachtkaarten oefenen kinderen zelfstandig bepaalde vaardigheden die eerder al zijn aangeleerd. Hierdoor kan de zwemlesgever heel gericht met een klein groepje intensief iets oefenen.

Opwaarderen kan in de omgeving van jouw kind in onze webshop.

Stap 1: Ga naar onze webshop en log eenvoudig in.
Stap 2: Kies voor het tabblad “Abonnement”.
Stap 3: Kies het juiste zwemlesproduct en plaats deze in de winkelmand.
Stap 4: Vergeet niet om de juiste kaart te selecteren (bestaande kaart als jouw kind al zwemt).
Stap 5: Controleer of het juiste kaartnummer onder in beeld staat.
Stap 6: Ga vervolgens door naar afrekenen en ga door in de iDEAL omgeving
Stap 7: De kaart is opgewaardeerd en je kunt nu eenvoudig de les afwaarderen via de paslezer bij de receptie.

Stuur ons een e-mail, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Is je vraag ook voor anderen relevant? Dan voegen we je vraag (en het antwoord ;-) toe aan onze FAQ!

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.