Diplomafeest in Het Wedde, 14 kinderen maken hun bandjesverzameling compleet!

Nieuws

Diplomafeest in Het Wedde, 14 kinderen maken hun bandjesverzameling compleet!

diplomazwemmen B en C 29 oktober 2023.jpg

Nadat ruim 400 bezoekers zondag 29 oktober 2023 lekker baantjes hadden gezwommen of met het gezin kwamen dobberen in Het Wedde, behaalden daarna 61 kinderen hun zwemdiploma in Het Wedde.

Nationale Zwemdiploma’s A, B en C
Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin waardevolle tussenstapjes, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is pas een échte vriend van het water geworden. Met het Nationale Zwemdiploma C op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Alleen zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s, mogen de Nationale Zwemdiploma’s uitgeven. Zwembad Het Wedde is in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden
Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Er wordt veel aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Deze vaardigheden leert een kind om zich in onverwachte situaties te kunnen redden en om plezier te hebben in het water.

Polsbandjes
Bij de start van het zwemlestraject ontvangt ieder kind een rood polsbandje “Jippie, ik ga op zwemles”. De kleuren van de bandjes corresponderen met de niveaugroepen. Zodra uw kind aan de eisen voldoet om naar het volgende groepje te gaan, ontvangt uw kind een polsbandje. Het behalen van een nieuw polsbandje zorgt voor zwemplezier, maar ook is voor alle meesters en juffen in één oogopslag te zien of iedereen wel bij het juiste badje staat (zwemveiligheid). Om kinderen te motiveren kunnen ze in totaal acht polsbandjes verdienen, het ‘gouden’ polsbandje kan worden verkregen bij het halen van het C-diploma.

Diplomafeest
Met de diplomavlaggen bij de entree en de opblaasbare “Jippie ik ga diplomazwemmen boog” voor het zwembad werden de examenkandidaten feestelijk verwelkomd bij Het Wedde. In zwembad Het Wedde behaalden 61 kinderen onder aanmoediging van familie, vrienden en de zwemonderwijzers van Het Wedde hun zwemdiploma.

Zij behaalden zwemdiploma A, het eerste diploma van het Zwem-ABC:
Ayaz, Faye, Frits, Jack, Jasper, Job, Kaan, Malik, Mayan, Mira, Nisa, Noor, Oumira, Saartje, Sacha, Teun, Thimo & Vincent.

Diplomazwemmen, diploma A, zwembad Het Wedde

Deze kinderen zetten met het behalen van het B-diploma een waardevolle tussenstap op weg naar het volledige Zwem-ABC:
Adam, Adel, Ariëlle, Ayla, Bo, Clara, Eli, Ellie, Eva, Filippa, Gianno, Hailey, Jann, Jax, Jaxx, Jeanina, Jenna, Lilly, Mex Noven, Nina, Nora Creemers, Nora Gieling, Sami, Sanneke, Stef, Tim, Veerle, Vika & Vos.

Diplomazwemmen, diploma B & C, zwembad Het Wedde

Deze kids maakten de polsbandjesreeks compleet, zij behaalden het C-diploma en bezitten daarmee het volledige Zwem-ABC:
Audrey, Eliza, Fabian, Henry, Iris, Isla, Iza, Levy, Lieke, Lizzy, Pim, Salvatore, Stef & Wiebe.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.