Eerder zelfredzamer, straks met voorsprong op zwemles

Nieuws

Eerder zelfredzamer, straks met voorsprong op zwemles

Fibby in Het Wedde

Als eerste zwembad in de regio nodigt het Wedde ouders uit om hun kinderen (2+) te leren zelfredzaam te worden.

Vanaf nu kunnen ouders kinderen (2-6 jr.) zelf leren zelfredzaam te worden in het Wedde. Samen oefenen ze spelenderwijs met hun kinderen op de kant te komen na een val in het water met behulp van Zuid-Hollandse zwemuitvinding Fibby. Een gecertificeerd ‘kantel’ zwemhulpmiddel met leer-app voor ouder. Geïnteresseerden kunnen het op zondag 22 januari om 10:00 uur gratis uitproberen.

Zwemonderwijzers bij het Wedde zagen ouders met hun jonge kinderen (2-6jr), nog te jong voor zwemles, enorme sprongen maken. Uitgedaagd door spel en met de Fibby op de rug gingen ze van onwennig en gespannen aan de nek, naar zelfverzekerd weer op de kant klauteren na een sprong in het diepe. Uiteindelijk zelfs zónder Fibby. In het Wedde kunnen alle ouders nu met Fibby blijven oefenen. Zo blijven ouders ontwikkeling stimuleren, neemt de zelfredzaamheid op jonge leeftijd toe en kunnen ze later met voorsprong op zwemles.

Geïnteresseerde ouders zijn samen met hun kind van harte welkom op zondag 22 januari vanaf 10.00 om gratis kennis te maken met Fibby. Op die dag begeleiden ervaren Fibby trainers ouders in het gebruik van het zwemhulpmiddel en de bijhorende zelfredzaamheid methodiek. Vanwege de verwachte hoge animo en een beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk via zwembadhetwedde.nl/fibby-ontdekmoment/

“Als je niet alle kinderen zwemles kunt aanbieden simpelweg omdat kinderen te jong zijn of vanwege de lange wachtlijsten als erfenis van corona, dan vind ik dat wij moeten stimuleren dat ouders en kinderen samen de eerste stap naar zelfredzaamheid zetten. Met Fibby en de bijbehorende zelfredzaamheid methodiek kunnen ouders dit nu samen, spelenderwijs doen, onder toezicht van onze professionals. Wij zagen met eigen ogen ouders en kinderen, glunderend van trots enorme sprongen maken. Vandaar dat wij besloten hebben om als eerste zwembad in de regio dit aan te bieden”, aldus John Wilson hoofd zwemzaken van zwembad Het Wedde.

“Dankzij onze crowdfunding campagne waaraan ouders uit 52 landen meededen konden we afgelopen zomer Fibby gecertificeerd uitleveren aan de eerste gezinnen. Intussen zagen we gezinnen enorme sprongen maken en gaan nu ook de eerste zwembaden over op Fibby. Het is geweldig dat Het Wedde als eerste zwembad in onze eigen provincie deze stap zet. Hugo van der Spek, oprichter van Fibby en ouder van 2.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.