56 zwemdiploma's uitgereikt in Het Wedde

Nieuws

56 zwemdiploma's uitgereikt in Het Wedde

Diplomazwemmen 18 december 2022 Het Wedde

Op zondag 18 december 2022 behaalden 56 kinderen een zwemdiploma in Het Wedde.

In winterse sferen zwommen de kinderen het examenprogramma van het Nationale Zwemdiploma van de Nationale Raad Zwemveiligheid. De Nationale Zwemdiploma’s worden landelijk uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid en bestaan uit het Zwem-ABC, de Zwemcertificaten, Nationale Snorkeldiploma’s en de Zwemvaardigheidsdiploma’s.

Het Zwem-ABC is de basis van goed zwemonderwijs. Je voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het Nationaal Zwemdiploma C van de Nationale Raad Zwemveiligheid op zak hebt. Zwemveiligheid kan je alleen behouden door oefening. Het is belangrijk om te blijven zwemmen. Dit kan met de Zwemvaardigheidsdiploma’s na het Zwem-ABC.

Zwemdiploma A
Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties. Zwemdiploma A is de opstap naar Zwemdiploma B en het complete Zwem-ABC.

Zwemdiploma B
Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Zwemdiploma B is de tussenstap naar Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid.

Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid
Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

In zwembad Het Wedde behaalden op zondag 18 december 2022 24 kinderen het Zwemdiploma A, 16 kinderen het Zwemdiploma B en 16 kinderen behaalden met het Zwemdiploma C de Nationale Norm Zwemveiligheid. Het Wedde wenst alle zwemmertjes veel en veilig zwemplezier!

Diplomazwemmen 18 december 2022 Het Wedde

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.